keskiviikko 22. heinäkuuta 2009

RESCUE ME

Seikkailin tänään alkuillasta Hampurin "vapaaseen, evankeliseen seurakuntaan" (ei sama kuin vapaakirkko). Nuorten aikuisten-illan porukka oli tällä kertaa poikkeuksellisesti seurakunnan yhteisessä keskustelutilaisuudessa. Pärähdin paikalle myöhässä ja ymmärsin, että en tullut kuuntelemaan raamattuluentoa tms. vaan että kyse oli uuden pastorin valinnasta. Kun alkoi varsinainen "porinatuokio" siitä, mitä seurakuntalaiset pitävät paimenessaan tärkeimpinä ominaisuuksina, sain mahdollisuuden selittää vierustoverilleni, että olen nyt hieman väärä ihminen väärässä paikassa. Tulin vain katsomaan, millaista nuorten aikuisten toimintaa seurakunnassa on. Ihana nainen ymmärsi ja juttelimme tovin. Hän kävi vielä pyytämässä nuorten aikuisten iltojen vastaavaa minun juttusilleni. Sain luvan lähteä, vaikka olisin voinut jäädäkin. Ensi keskiviikon iltaan olen kuulema kovin tervetullut. Ja mikä helpottavinta: nyt tunnen jo jonkun etukäteen! Seurakunnasta lähdettyäni menin lähellä järjestettäville olutfestareille (luonnollinen siirtymä :D). Nautin syyrialaisesta ruuasta ja mahtavan naislaulajan esiintymisestä, ohjelmistoon kuului mm. Aretha Franklinia ja Tina Turneria. Oi, kyllä! Festareilla oli ruuan, juoman ja hyvän musiikin lisäksi myös mm. design-koruja ja akrobatiaa. Saksalaiset osaavat.

Muuta koettua ja havaittua:
- maanantaina kirjoittamani ensi sunnuntain saarna vaikuttaa näin keskiviikkona luettuna aikas vajaalta, heikolta ja hataralta.
- "pullakohu" paisuu päivä päivältä töissä (vanhat rouvat osaavat sitten olla vaativia asiakkaita!)
- syväluotaavia kohtaamisia! jotain muuta kuin pyykkien viikkaamista tai limsakaapin täydennystä. tykkään!
- elokuun alusta ainakin tammikuun alkuun saakka huoneeni ikkunastani näkyy viime syksyisen Lakeuden ristin sijasta St.Michael kaikessa komeudessaan. schön.
- lippu on! kisamatkaan vain kuukausi.

- Tuomas Kempiläinen, loistomunkki.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti