torstai 30. heinäkuuta 2009

IANKAIKKISESTA IANKAIKKISEEN

Mikä on elämäsi "pääotsikko" tällä hetkellä? Työ/ura, parisuhde, vapaa-aika, opiskelu, ystävät, perhe, seurakunta vai jokin aivan muu? Sitä mietin keskiviikkoiltana "vapaaevankelisen" seurakunnan nuorten aikuisten illassa. Riemu oli ylimmillään, kun tajusin, että hei, minähän ymmärrän opetusta! Mitä, jos se olisikin IANKAIKKISUUS? Elämäsi pääotsikko siis - ja kaikki muut olisivat alaotsikkoita, joiden järjestys voi vaihdella. Opetusta pitänyt pastori kehoitti kirjoittamaan sanan ”iankaikkisuus” paperille ja laittamaan sen esille: pöydälle, vaatekaappiin, autoon tai vaikka taskuun, niin että se olisi lähellä ja näkyville, jotta emme unohtaisi, mikä on lopulta tärkeää, mihin kuulumme, missä on kotimme, minne olemme matkalla. Opetus sai minussa vähän jälkijunassa ajatuksia liikkeelle ja niinpä kirjoitin niitä kynä sauhuten tänään ylös, iltahämärässä ja ukkosenjyrinässä viereisessä puistossa istuen.

Ilta oli hyvähyvähyvä. Koin yhteyttä, jota olen täällä ollessani ehtinyt kaivata. Meitä oli yhteensä n. parisenkymmentä. Illan ohjelma oli tyypillinen: aluksi pientä purtavaa, tervetulotoivotus (ja uusien ihmisten esittely: juu, niin sitä vain minäkin saksaksi itseni tutuksi tein!), rukousta, ylistyslauluja, opetus, loppurukous ja vapaata oleskelua sen jälkeen. Minusta tuli muille aika pian ”die Sonja aus Finnland” :). Kivaa olla joskus jotain muutakin kuin ”Lamppu”. Jäin vielä juttelemaan opetuksen päätyttyä muutaman nuoren kanssa – yksi heistä oli pian lähdössä Suomeen, yksi oli diakoni, yksi oli ollut vapaaehtoistyössä Israelissa valmistuttuaan jne. Yhdistäviä tekijöitä löytyi kyllä. Harmikseni olen ainakin kaksi seuraavaa keskiviikkoa iltavuorossa, mutta enköhän pääse vielä joskus toistekin paikalle.


Aiemmin päivällä kävin kiertämässä AussenAlster –järven, n. 7 km. Järvi on purjehtijoiden, soutelijoiden ja polkuveneilijöiden lempipaikka ja lisäksi sen kiertämin
en niin lenkkeillen kuin pyöräillenkin on suosittua. Tulipahan taas löydettyä yksi uusi pala kaunista Hampuria.


Ja tuollakin järvenympärysreissulla Tuomas Kempiläinen koukutti tekstillään: "Vaella minne tahdot, etsi mitä haluat: et löydä korkeampaa tietä ylhäältä etkä turvallisempaa tietä alhaalta kuin on pyhän ristin tie." (Kristuksen seuraamisesta)

1 kommentti:

  1. Iloitsen löytämästäsi yhteydestä! Järkkäile keskiviikko jatkossa vapaapäiväksi :) Riitta

    VastaaPoista