torstai 16. heinäkuuta 2009

IN THE HEAT OF THE SUN

Tiistaista torstaihin olen käynyt toinen toistaan kauniimmissa kaupunginosissa. Tiistaina lähdin töiden jälkeen suomalais-saksalaiseen kotiin (=se suomalainen aupair, jonka kanssa vietin yhden vapaapäiväni, kutsui minut pullakahveille). Metrolla vajaa kymmenisen minuuttia tästä satamasta - ja olin kuin aivan toisessa maailmassa! Oli ällistyttävää astua ulos metrosta, kun vastassa olikin vain hiljaisuus. Hochkamp oli tämän vihreän vehreän, pienen ja idyllisen paikan nimi. Keskiviikkona lähdin vapaapäivän kunniaksi reittilaivalla Neumühleniin, Elben rannalle. Taas kymmenisen minuuttia - ja olin kuin Rivieralla! Rantaviivaa riitti silmänkantamattomiin, pieniä kapeita kujia, rantakahviloita ja komeita taloja. Vietin rantahietikolla muutaman tunnin lueskellen ja kävin kahlailemassa Elbessä.

Torstaina metro suuntasi Blankeneseniin, Hampurin kauneimmaksi kutsuttuun kaupunginosaan (en ihmettele!) Lähdin vaeltelemaan pitkin Blankenesenin katuja, polkuja sekä portaita, ylös ja alas. Minulla ei ollut alueen karttaa eikä siellä liiemmin opasteita ollut, mutta pari tuntia kierreltyäni löysin jälleen takaisin metroasemalle.

Kelpasi vapaapäiviä keskellä viikkoa viettää - aurinko helli, nyt jopa virvoittavan tuulen kera. En vain vieläkään osaa käsittää, että voin viettää vapaapäiväni ilman huonoa omaatuntoa hoitamattomista hommista, koulurästeistä tms. Heinäkuun puolivälikään ei tunnu yhtään heinäkuun puoliväliltä; oikeastihan minun pitäisi jo panikoida koulunalkua ja hupenevaa kesälomaa. Ihan ihmeellistä, että those days are gone. Nauti nyt tyttö! Ja vaikka kuinka viihdynkin yksin enkä kaipaa seuraa voidakseni lähteä jonnekin tms., niin silti näiden kaikkien ihanuuksien kokeminen olisi NIIN paljon arvokkaampaa ja suloisempaa, jos te rakkaat ihmiset olisitte jakamassa kanssani tätä kaikkea. Voisitteko nyt kaikki muuttaa Hampuriin, kiitos?!

Illalla kävin vielä Taizé-hartaudessa St.Petrissä. Se oli paljon pienimuotoisempi ja "keski-ikäisempi" kuin viime kerralla. Myöhäisillan lämmöstä nautin vielä grillaillen hetken muiden vapaaehtoisten kanssa viereisessä puistossa. Huomenna back to work!

ps. Penkkiurheilijat huomio! Liimautukaa vastaanottimiennne ääreen Berliinin yleisurheilun mm-kisojen päätöspäivänä: voitte hyvällä lykyllä vaikka bongata katsomosta yhden Sonjan! Kerron lisää, jos/kun törkeän halpa kisamatkani varmistuu.

1 kommentti:

  1. pitänee syksyllä kattella jos vaik tosiaan pääsis käymään. Olisi kyllä tosi ihanaa ainakin tulla. Pitää olla siittä yhteydessä. Vastailen sun sähköpostiin viimestään kun pääsen ens viikon jälkeen kotio. Nyt on vähän hulinata kun oon serkun luona Hallissa ja sit pitää pakkailla kaikki mahollinen mukaan niin ei tarvi sit ennen espanjaa käyä vältsisti Pieksämäellä. Siunausta sulle sinne!:)

    VastaaPoista