sunnuntai 29. marraskuuta 2009

NÖYRYYS JA HILJAISUUS ON VALTASI SALAISUUS

Schönen ersten Advent! Ihana odotus alkakoon.

Olen päättänyt olla terve ja terävä, kun joulukuu alkaa. Olen jo paremmassa kunnossa ja töissä taas, mutta en silti väitä vielä olevani 100 % voimissani. KIITOS vielä kaikille, jotka olette muistaneet sairasta Sonjaa Saksassa, tavalla tai toisella.


Basaari muuten oli kuullun ja nähdyn perusteella onnistunut ja kannattava; tuotto oli kaunis kuusinumeroinen luku (hullut saksalaiset...) Tänään kirkko oli ensimmäistä kertaa taas "normaalisti" auki. Harmittavan paljon kävi myös niitä ihmisiä, joille joutui tuottamaan pettymyksen, kun he innoissaan tulivat kysymään basaarin ajankohtaa...parempi onni ensi vuonna.

Eilenillalla virittäydyin adventtitunnelmaan Danny Plettin (alkujaan kanadalainen, myöhemmin saksalaistunut gospelmuusikko) konsertissa. Noin kymmenhenkinen koko
onpano esitti pääasiassa Danny Plettin omaa joulutuotantoa, mutta myös vanhoja jouluikivihreitä. Vallan mahtavan lämmin ja sanomallinen konsertti, johon artisti oli yhdistänyt myös "tarinankerronnan". Kappaleiden välissä hän kertoi screeneille heijastettujen kuvien kautta Max Lucadon niin lapsille kuin aikuisillekin sopivaa "Sinä olet minun" - tarinaa. Deikauppa on tiivistänyt tarinan sanoman näin:

"Max Lucadon kertomassa ja Sergio Martinezin kuvittamassa kertomuksessa Pumpinello oppii Eeli Puunveistäjältä elämän tärkeimmistä asioista. Suurinumeroisemmat pankkitilit, paremmat vaatteet, enemmän leluja. Suurempi, parempi, enemmän - niin maailma määrittelee kuka on tärkeä, kuka ei. Tämä on sanoma, jonka sinä ja lapsesi kuulette päivästä toiseen. Se ei kuitenkaan ole Jumalan sanoma. Jumalan totuus on yksinkertainen ja muuttumaton: Tärkeää ei ole se, mitä sinulla on, vaan kenelle sinä kuulut. Tämän totuuden Pumpine
llo taas kuulee Eelin, luojansa, jalkojen juuressa." (http://www.deikauppa.fi/contents/fi/p3007.html)

(kuva: Die Brücke)

2 kommenttia:

  1. Heipsan,

    Maa on musta mäellä eikä lumesta ole tietoakaan. Viime viikolla valmistelin kotia joulun odotukseen. Viikonloppuna join ensimmäiset glögit tänä vuonna. Sunnuntaina lisäsin joulun odotusta soittamalla Lähetysseuran basaarista ostamaani levyä Maailman kauneimmat joululaulut cd:tä(se ei vielä ihan uponnut)sekä glögin seurana söin pipareita. (:

    Elämä ei ole ruusuista. Onpa kuitenkin kiva välillä nuuhkaista sitä ruusua. ;)

    VastaaPoista
  2. Laura...

    Ihanaa joulunodotusta ihanalle Sonjalle! Ja terveisiä Rokualta. Täällä sitä ollaan harjoittelussa. Tekemistä on riittänyt, mutta mukavaa ja mielenkiintoista on ollut. Kirjoittelen facebookissa viikonlopun aikana enemmän kuulumisia.

    Mukavaa, että olet jo parantunut! Etköhän ole saanu jo tämän syksyn osalle oman osuutes flunssasta.

    Mutta tosiaan, enemmän kuulumisia viikonloppuna. Nyt pitää mennä jatkamaan hommia :)

    VastaaPoista