keskiviikko 17. kesäkuuta 2009

TOTUUS ISKI KUIN SALAMA

Salamoita ei ole tänään Hampurissa näkynyt, päinvastoin, sää on ollut mitä mainioin. Lempeä auringonpaiste ja lämpö olivat juuri sitä, mitä kaipasinkin. Tämä vain on jotenkin niin kovin epätodellista - Hampuri on minun kotini nyt! Nyt se on totta. En ole täällä muutamaa viikkoa tai paria kuukautta vaan vuoden! Käydessäni iltapäivällä ruokakaupassa (missä on onnekseni muuten erinomaiset Kinder-valikoimat)se rysähti - tästä tulee kantaruokakauppani ja näitä katuja tallaan lukemattomia kertoja tästä eteenpäin. Vuosi on pitkä aika. Ja toisaalta kuitenkin niin lyhyt, ristiriitaista. Mutta, Hampuri on kyllä juuri niin kaunis kuin muistelinkin. Kävin vähän pyörimässä tuossa ympäristössä illalla ja ah!, tässä kaupungissa vain on jotain niin viehättävää.

Lento meni hyvin ja kentällä minua oltiin vastassa. Majoitun soluasuntoon kahden muun tytön kanssa. 1,5 viikkoa nukun tilapäisesti olohuoneessamme ja sen jälkeen saan oman huoneen. Tänään olen saanut palloilla ihan rauhassa. Huomenna alkaa varsinainen perehdytys ja työt iltavuorolla. Olenkin sitten töissä koko viikonlopun, ensi viikon työvuoroista en vielä tiedä.

Tällä hetkellä mieli ja asiat ovat vielä sekaisin kaikesta uudesta. Se on kai ihan luvallista. Kyllä pieninkin askelin pääsee perille. Kiitollinen mieli on siitä, että matka sujui turvallisesti ja olen saanut rauhassa kotiutua tänne.

"Siunaa elämääni, siunaa työtäni.
Auta, että tunnen läsnäolosi.
Anna lampun loistaa (kirjaimellisesti!),
mieli tyynnytä.
Isä öin ja päivin, pidät kädestä."
VK 482:4

Siinäpä virrenpätkä, joka tänään on soinut mielessä.
Salakavala yritykseni on myös saada lukijani rakastumaan virsiin!

Tästä se lähtee.

6 kommenttia:

  1. Tässä saattaa hyvinkin hahmottaa lukiessa sitä maisemaa missä asut ja oleilet. Siltikin ne on vain arvailuja/luuloja. Kun sai luettua loppuun, niin saattoi vain huokaista. Siellä se nyt on.

    Mutta huokaus sisälsi myös positiivisuutta: onneksi saan olla Suomen Lapissa. Tämä on kuin Jumalan kallio. Toivottavasti saat kokea saman siellä jossain vaiheessa.

    Kun nyt olen se lapsekas nuorisotyönohjaaja, niin eihän tähän voi laittaa kuin pätkän lasten virrestä 397:

    Kun on turva Jumalassa,
    turvassa on paremmassa
    kuin on tähti taivahalla,
    lintu emon siiven alla.

    Saksassakin saat olla turvassa paremmassa.

    P.S. On täällä Ailangassakin parin päivän ajan virsihuumaa tartutettu. Kiitos kesäkanttorin, joka osaa hommansa käsittämättömän hyvin.

    Riparilainen kuittaa ja toivottaa suurenmoista loppuviikkoa.

    VastaaPoista
  2. anni

    yes, sie oot turvallisesti perillä, hienoo. Muista vuosi tosi lyhyt aika, ota kaikki irti.

    VastaaPoista
  3. Laura täällä kirjotteleepi..

    Tosi mukavaa kuulla, että selvisit perille turvallisesti! Minä oon täällä vähän väliä laskenu tunteja miten kauan oot ollut siellä. Edellisen kerran kun laskin, oli kaksikymmentäyhdeksän tuntia ja kaksikymmentä minuuttia :)

    Ihana kuulla kaikkia arkipäiväisiä juttuja, mitä oot tehny siellä! Pystyin jo ihan mielessäni kuvittelemaan, kun kävelet katua pitkin kauppaan :) Siitä se lähtee.. eikä minulla oo pienintäkään epäilystä, ettet sinä sopeutuisi sinne!

    Onko siellä erilaisia kinder-juttuja, mitä Suomesta ei saa? Odottelen sitten saavani niitä vuoden päästä ;)

    Omat jutut: Tulin tänne Moilalaan juhannukseksi. Jätin omantunnontuskat syrjään :)

    Jack lähettää boxista terveisiä! Myös Sohvilta ja Aadalta hyvin lämpimät turina-terveiset.

    Toivottavasti päiväsi siellä ovat ihania, täynnä iloa ja lämpöä!

    Olet rukouksissani.

    VastaaPoista
  4. Oih, kiitos ihmiset ihanista sanoistanne! Häivähdyskin teidän kuulumisistanne lämmittää mieltä kovin paljon.

    Julius: pystyn mielessäni näkemään sinut siellä ikuisuuden rannalla. kerranhan siellä istuin minäkin. olen onnellinen, että saat olla kauan kaivatulla leirillä. turvallisuusvastaavanakin pärjäät takuulla, muistat vaan huolehtia myös omasta turvallisuudestasi, esim. nukkumalla tarpeeksi :D. kiitos yöllisestä viestistä, melkein tuli itku silmään, kun sen sain.

    Anni: kiitos. muista, että kesä koskissa on vielä lyhyempi. nauti siitä :)

    Laura: kyllä sitä pitkällä matikalla kannattaakin tuollaisia laskutoimituksia tehdä :) hyvä, että päätit lähteä moilalaan ja saat kerrankin "oman juhannuksen". olet sen ansainnut. terkut jackille ja kisuille myös! kinder-valikoimat ovat törkeät! senhän takia minä tänne tulinkin...:D hei by the way, mikä on sun osoite kesän ajan? kääntyykö posti oulusta?

    VastaaPoista
  5. Laura

    Posti kääntyy oulusta kuopioon, että oulun osotteeseen voi lähettää. Jos haluaa, että posti tulee nopeammin perille osoite on:

    Laura Räsänen
    c/o Taru Riikonen
    Savonkatu 16 as 21
    70110 Kuopio

    Hauskaa Hampuri-juhannusta sinulle! :)

    VastaaPoista
  6. kiitos ihanista blogeistasi,älähän innostu liikaa nauttimaan niistä Kindereistä. olin jo huolestunut aamulla, kun ei ollut puhelimessa lupaamasi tekstiviestiä. Mutta asia olikin niin, että isi oli yöllä lukenut lähettämäsi viestin ja kertoi vasta myöhemmin sen
    tulleen. Hienoa, että olet jo uskaltanut mongertaa sitä saksankieltäkin.
    Enkeleitä kanssasi, rakas lapseni.toivoo äiti.

    VastaaPoista