torstai 29. huhtikuuta 2010

VAIN SATA SALAMAA

Jee, nyt on oiva hetki esitellä teille tämän vuoden euroviisulempparini, sillä finaaliin on tasan kuukausi aikaa! Mulle euroviisut ei ole vain "yhden (tai tätä nykyä kolmen) illan juttu" vaan asiaan kuuluu aina tietty etukäteisvalmistautuminen :D Tänäkin vuonna kuuntelin ensimmäisiä edustajia muistaakseni jo helmikuussa ja viime viikkoina esikuuntelu on ollut erityisesti voimissaan - omat suosikkini ovat siis jo kirkkaasti tiedossa! Tosin viimekin vuonna kävi niin, että joku etukäteissuosikkini floppasi itse euroviisuissa täysin (Unkari oli tästä erittäin hyvä esimerkki!) ja joku aiemmin ohittamani kappale nousikin esityksen perusteella listallani korkealle. Voi elämä, kuulostan mielestänne varmaan ihan pöllöltä! :D Can't help it, euroviisuissa vain on "sitä jotain". En edes tiedä, mistä tämä innostus on varsinaisesti peräisin. Kai meillä on kotona joka kevät viisuja katsottu ja muistan, että sitten jossain vaiheessa kun isi ei enää jaksanut valvoa ja siskoa ei kiinnostanut, hilasimme äidin kanssa telkkarin huoneeseeni ja tallitimme yhdessä esityksiä, jotta muut saattoivat nukkua. Silloin vielä Radio Suomi soitti aina yhtenä iltana euroviisujen jälkeisellä viikolla top10 -kappaleet ja minä onneton nauhoitin ne aina kasetille kuunnellakseni niitä seuraavan kesän. Jossain vaiheessa aloin myös pisteyttää kappaleita tähdillä (sitä teen edelleen! :D) ja siskonikin innostui seuramaan euroviisukuvioita tarkemmin. Suomen voitettua viisut 2006 olin jopa hieman ärsyyntynyt siitä, että yht'äkkiä kaikki muka olivat "euroviisuihmisiä" :D Uskomatonta, tiedän! ;)

Tänä vuonna olen innoissani Saksasta: kappale on parasta Saksaa sitten vuoden 2007 (jolloin lavalla oli rakastamani Roger Cicero!) Lenalle on veikattu hyvää sijoitusta ja olisi aika mahtavaa olla täällä paikanpäällä todistamassa sen pärjäämistä. Israel ja Turkki eivät petä koskaan, Liettua on hauska ja Islanti huvittavan koukuttava. Tässä siis viisi suosiakkiani, sattumanvaraisessa järjestyksessä :)

TURKKI

Manga: We Could Be The Same
(mieluummin kyllä kuulisin tämän turkiksi)

ISRAEL
Harel Skaat: Milim ("Sanoja")

SAKSA

Lena: Satellite

LIETTUA
Inculto: Eastern European Funk

ISLANTI
Hera Björk: Je Ne Sais Quoi

Kymmenen sakkiin listallani pääsee lisäksi Moldova, Latvia, Romania sekä Belgia/Armenia/Espanja. Pettynyt olen Bosnia-Hertsegovinaan ja Kreikkaan.

HAUSKAA VAPPUA!

ps. täällä on helle!
pps. mulla on huomenna aika hammaslääkärille (joka on onneksi suomalainen), mutta hui silti!
ppps. ensi viikolla tähän aikaan olen toivottavasti Välimeren rannalla!
pppps. ei se mahataudissa antamani puhelinhaastattelu mennytkään niin pieleen kuin kuvittelin!

2 kommenttia:

  1. Vain sata salamaa.
    Taalla on niita tullut melkoisen paljon viime aikoina. Eilen minun oli pakko jaada hieman pitemmaksi aikaa toihin, kun vetta tuli tooooooosi paljon enka halunnut kastua. En ole sokerista, mutta se ei olisi ollut soveliasta olla marissa vaatteissa. Tanaan kun vein sateenvarjon toihin, oli saa aivan loistava. Aurinko paistoi ja hieman oli tuulen viretta.

    Jain hieman epatietoisuuteen, etta pitaisiko neitia onnitella?
    Hyvaa ja siunattua vappua.
    Katta voi ristia taman maan puolesta.
    Kiits.Mo.

    VastaaPoista
  2. hyvää vappua sinne sateen, auringon ja tuulen alle! käsiä ristin kyllä. kuule, jännittäviä aikoja eletään, that's all i can say. hämmennystä, valintoja ja odotusta. pitääskin kirjottaa sulle pidemmälti vielä ennen reissuun lähtöä ja paljastaa vähän lissää :) voi hyvin, Lotta Nepalissa!

    VastaaPoista